Foto: Protv.md

DOC/ 560 de mii de lei, atât vor primi Igor Dodon și consilierii săi la încheierea mandatului

Igor Dodon va beneficia, la sfârșitul mandatului de președinte al Republicii Moldova, de o indemnizație unică de 39.000 de lei din suma de 560.000 lei prevăzută în bugetul de stat pentru 2020. Dacă după 2 luni de la încetarea mandatului nu va avea un loc de muncă, acesta va beneficia de încă o indemnizaţie, însă, mai mică decât prima, scrie ZdG.

În 2019 Ministerul Finanțelor a inclus în Legea bugetului de stat pentru anul 2020 cheltuieli de 560.000 de lei drept indemnizații pentru personalul Aparatului președintelui.

În decembrie anul trecut, ministrul Finanțelor, Sergiu Pușcuța, motiva că suma a fost preconizată pentru achitarea indemnizațiilor a 15 persoane, dintre care 39.000 de lei conform calculelor vor revin funcției de președinte.

Indemnizațiile sunt acordate în baza Legii nr. 199 din 16.07.2010 cu privire la statutul persoanelor cu funcții de demnitate publică. În aceeași lege este scris că dacă după 2 luni de la încetarea mandatului persoana cu funcţie de demnitate publică nu este încadrată în câmpul muncii, ea beneficiază de o indemnizaţie egală cu un salariu al funcţiei.

Întrebată de ZdG dacă Igor Dodon va lua indemnizația și ce va face cu ea, purtătoarea de cuvânt al președintelui, Carmena Sterpu, a spus că „decizia o vom cunoaște la momentul cuvenit”.

Amintim că mandatul lui Igor Dodon expiră la 23 decembrie curent.

 

Dosar Media

Ai o noutate?