”DNA trece Prutul” – Activitatea lui Stoianoglo va fi evaluată și de un fost procuror al DNA din România

Fostul procuror a Direcției Naționale Anticorupție (DNA) din România, Mariana Alexandru, a fost desemnată din partea Consiliului Superior al Procurorilor (CSP) în componența Comisiei de evaluare a performanțelor procurorului general suspendat, Alexandr Stoianoglo, scrie ZdG.md.

Potrivit legii, Comisia de evaluare este formată din 5 membri: câte unul desemnat de Președinție, Ministerul Justiției, CSM, CSP și Procurorul general, potrivit sursei citate

Amintim că în 2015 Mariana Alexandru ea a fost selectată de Delegația Uniunii Europene la Chișinău în urma demersurilor Centrului Național Anticorupție (CNA), pentru a oferi asistență în domeniul investigării infracțiunilor economico-financiare.

La 4 noiembrie, președinta Moldova, Maia Sandu a transmis CSP o sesizare prin care a cerut inițierea procedurii de evaluare a performanțelor procurorului general suspendat, Alexandr Stoianoglo. Decizia a fost determinată de necesitatea consolidării încrederii societății în instituția Procuraturii, încredere compromisă de lipsa rezultatelor în combaterea criminalității și corupției, în special în dosarele de rezonanță, în perioada în care aceasta a fost condusă de procurorul general suspendat.

Dosar Media

Ai o noutate?