Foto: tribuna.md

Disensiuni în PD? Dumitru Diacov nu a fost alături de colegii săi la protest: am aprins câteva lumânări

Președintele de onoare al Partidului Democrat din Moldova, Dumitru Diacov, nu a participat la protestul de azi, organizat de președintele ales, Maia Sandu, la care și-a anunțat participarea și Partidul Democrat. Mai bine zis, liderul formațiunii, Pavel Filip a chemat și el oamenii în stradă. Astăzi, Diacov a declarat că doar și-a salutat colegii din PMAN, care au ieșit la protest, însă el a fost la catedrală.

”De dimineață am salutat colegii de partid care au venit la mitingul din PAMN. Apoi am mers la Catedrala Mitropolitană și am aprins câteva lumânări pentru pace și sănătatea cetățenilor țării, pentru un viitor stabil, prosper și european al Republicii Moldova!”, scrie Diacov pe pagina sa de Facebook.

Amintim că Dumitru Diacov a fost și împotriva deciziei formațiunii PD de a ieși de la guvernare.

La protestul de astăzi, organizat de președintele ales Maia Sandu, dar la care au participat și mai multe partide din opoziției, inclusiv, potrivit organizatorilor, în jur de 50 de mii de oameni, a fost adoptată o rezoluție votată unanim de Adunarea Cetățenilor, la care i s-a înaintat un ultimatum actualei guvernări.

Mai mult, rezoluția Adunării Cetățenilor conține trei solicitări esențiale, care dacă nu vor îndeplinite, vor provoca alte proteste.

  1. Demisia urgentă a Guvernului Ion Chicu.
  2. Declanșarea alegerilor parlamentare anticipate și dizolvarea Parlamentului. Data trebuie să fie stabilită de președintele ales, în colaborare cu partidele politice.
  3. Anularea pachetului de legi votate în mod abuziv de către nou formata majoritate parlamentară PSRM-ȘOR.

Dosar Media

Ai o noutate?