Deputații revin la muncă: Astăzi are loc prima ședință din 2023 – Proiecte pe ordinea de zi

Deputații revin la muncă: Astăzi are loc prima ședință din 2023. Ședința este programată pentru ora 10.00. În plenul parlamentului este așteptată și Natalia Gavrilița, premierul Republicii Moldova, care va propune prelungirea stării de urgență.

Astăzi va fi pus în discuție și proiectul de lege prin care se reglementează serviciile de finanțare participativă, precum și inițiativa legislativă care prevede modificarea condițiilor de stabilire și acordare a ajutorului social și a ajutorului pentru perioada rece a anului. Deputații vor examina și modificări la Legea pentru aprobarea listei unităților ale căror terenului destinate agriculturii rămân în proprietate statului și la Legea cu privire la activitatea editorială. Un alt subiect inclus pe ordinea de zi vizează aderarea Republicii Moldova la Convenția privind facilitatea traficului maritim internațional.

Pe agendă mai figurează inițiativele legislative care vizează răspunderea disciplinară a judecătorilor și activitatea inspecției judiciare, precum și perfecționarea mecanismului de recuperare a cheltuielilor pentru asistența juridică de stat. De asemenea, vor fi examinate, în a doua lectură, modificări la Legea privind gospodăriile țărănești, la Legea privind prețul normativ și modul de vânzare-cumpărare a pământului și la Codul penal al Republicii Moldova.

În plenul legislativului vor fi reexaminate două proiecte de lege – cel prin care se propune revizuirea cadrului normativ privind nediscriminarea și asigurarea egalității și cel care vizează activitatea avocatului poporului. Pe ordinea de zi a mai fost inclus proiectul de hotărâre privind rechemarea din funcție a reprezentantului permanent al Parlamentului Republicii Moldova în Secretariatul Adunării Parlamentare a CSI.

Dosar Media

Ai o noutate?