Democrații – de partea primarilor: nu vom permite să fie atacată independența primăriilor, nu vom susține în Parlament plafonarea taxelor

Partidul Democrat din Moldova nu va susține în Parlament plafonarea taxelor locale impusă de Guvern în politica fiscală pentru 2021. În cadrul unei întrevederi cu reprezentanții Congresului Autorităților Locale din Moldova, președintele PDM, Pavel Filip, a declarat că democrații nu vor permite să fie atacată independența primarilor.

”Deputații PDM nu vor permite ca principiile autonomiei locale și independența primăriilor din țară să fie atacate. Ca partid cu cei mai mulți primari din țară, PDM îi va susține întotdeauna pe primarii și aleșii locali. Ei sunt cei care cunosc cel mai bine nevoile localităților lor, sunt cei care au încrederea oamenilor care i-au ales și știu cum să aibă grijă mai bine de comunitățile lor”, a menționat Pavel Filip.

Chiar și după protestul aleșilor locali, Guvernul va remite în Parlament proiectul care prevede plafonarea taxelor locale și va insista pe aprobarea lui. O spune premierul Ion Chicu, într-o postare pe Facebook, menționând că ”orice speculație politică ieftină la acest capitol, e scumpă”.

Primari din țară au protestat vineri, 27 noiembrie, în fața Ministerului Finanțelor, apoi au mers în marș spre Guvern. Ei spun că inițiativa plafonării taxelor locale contravine Constituției și angajamentelor internaționale, fiind un atentat la autonomia locală și la principiile descentralizării, asumate de țară.

Dosar Media

Ai o noutate?