Foto: Facebook//Octavian Țîcu

Declarație din culisele politicii: Dacă Dodon pierde alegerile, atunci va dori să fie premier

Președintele Partidului Unității Naționale, candidat al aceleiași formațiuni la alegerile prezidențiale din această toamnă are două scenarii pentru scrutinul din 1 noiembrie. Mai mult decât atât, Țîcu declară că dacă candidatul independent, dar susținut de PSRM la aceste alegeri, Igor Dodon pierde în fața sa, ori a oricărui alt candidat de dreapta, atunci va dori să ocupe funcția de premier.

”Un prim scenariu este bazat pe legalitate, dacă eu câștig alegerile, atunci vom încerca să creăm o nouă majoritate în Parlament cu acele formațiuni, care declară că sunt de dreapta, mă refer aici la PD, Pro Moldova, PAS și PPDA pentru a constitui o majoritate de conjunctură și a provoca alegeri anticipate. Iar dacă nu se va ajunge la o coaliție, atunci va fi o confruntare între mine ca președinte și majoritatea parlamentă a lui Dodon, iar Octavian Țîcu nu va fi un președinte ușor de digerat. Dacă Dodon pierde alegerile, atunci el va dori să ocupe funcția de premier”, a declarat Octavian Țîcu într-un interviu oferit presei de la Chișinău.

Totodată, Octavian a declarat că tabloul satelor moldovenești este unul sumbru. Oamenii nu respectă carantina, nu poartă măști, beau șase oameni din același pahar și își continuă viața ca până la pandemie.

Președintele Partidului Unității Naționale, Octavian Țîcu, are drept deziderat în aceste alegeri, apropierea celor două maluri ale Prutului.

Dosar Media

Ai o noutate?