Foro: Facebook//Pavel Filip

Decizia democraților: pe cine dintre candidați va susține PD la prezidențiale

Liderul PDM, Pavel Filip, a venit cu declarație oficială a formațiunii, în ceea ce ține susținerea unui candidat la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie.

Potrivit fostului premier, PD nu va impune pe nimeni să aleagă un anumit candidat întrucât cetățenii sunt în drept să îți decidă de unii singuri viitorul. Mai mult, liderul democraților afirmă că formațiunea pe care o conduce nu vrea să divizeze și radicalizeze și mai mult scena politică, dar și societatea.

„Partidul Democrat nu va radicaliza și mai mult scena politică din Republica Moldova, dar va încerca să fie un factor de echilibru și să asigure o șansă pentru prevenirea instaurării haosului și a războaielor politice care au dăunat atât de mult întregului popor”, declară Pavel Filip.

Totodată, liderul PD a făcut referire la coaliția pe care o au cu cei din PSRM, menționând că Guvernarea PD – PSRM a apărut într-un moment de criză politică și pandemică. Cu toate acestea, poziția oficială a formațiunii nu este nici în favoare și nici în defavoarea lui Igor Dodon. Asta în condițiile în care, PD mizează pe înțelegerea stării de lucruri în societate a oamenilor care vor ieși la vot.

”Guvernarea PD – PSRM a apărut într-un moment de criză politică și pandemică. Totuși am reușit să facem lucruri bune și să continuăm acele proiecte pentru oameni. Avem în partid oameni cu viziuni diferite. Suntem siguri că membrii Partidului Democrat și simpatizanții noștri vor vota la prezidențiale pornind de la aceste așteptări și considerente. Iată de ce noi nu credem că este necesar să le indicăm colegilor și simpatizanților noștri cu cine să voteze. Nimeni nu va impune nimănui ce să facă”, a menționat Pavel Filip.

La 9 septembrie, președintele PDM, Pavel Filip, a declarat că PDM nu va avea candidat la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie. Mai mult decât atât, democratul a afirmă că PD face o altfel de politică, un pentru oameni și nu vrea să divizeze societatea.

 

Dosar Media

Ai o noutate?