Directorul CNA va fi numit de parlament – Gata cu concursurile pentru această funcție

Directorul Centrului Național Anticorupție (CNA) ar putea fi numit în funcție direct de parlament și nu ales în bază de concurs așa cum a fost până acum. Majoritatea parlamentară a modificat legea cu privire la CNA.

Astfel, nou prevedere stipulează că: „Șeful CNA va fi numit în funcție de parlament cu votul majorității deputaților aleși, la propunerea a cel puțin 20 de deputați, cu avizul pozitiv al Comisiei juridice, numiri și imunități, pentru un mandat de cinci ani, fără posibilitatea numirii pentru un alt mandat.”

Astfel, candidatul la funcţia de director al CNA nu va mai fi selectat pe bază de concurs organizat de Comisia juridică, numiri şi imunităţi a parlamentului, cu atragerea în calitate de observatori a reprezentanţilor societăţii civile sau a reprezentanţilor mediului academic, așa cum a fost până în prezent.

În prezent, Ruslan Flocea este director al CNA, fiind numit în funcție prin Hotărârea Parlamentului Republicii Moldova nr. 104 din 31 iulie 2019, în urma votului majorităţii deputaţilor aleşi.

Dosar Media

Ai o noutate?