Foto: zgd

DECIS! Cristian Rizea nu va beneficia de azil politic pe teritoriul Republicii Moldova

Președinția Republicii Moldova a venit cu o reacție în legătură cu cererea de solicitare a azilului politic, înaintată Președintelui Republicii Moldova de către cetățeanul român Cristian Rizea. Așadar, instituția anunță că solicitarea fostului deputat român, cercetat și condamnat penal în România,a fost respinsă.

”Cererea cetățeanului român Cristian Mihai, prin care a fost solicitat azil politic pe teritoriul Republicii Moldova, a fost examinată în cadrul ședinței Comisiei pentru problemele cetățeniei și acordării de azil politic de pe lângă Președintele Republicii Moldova. În consecință, ținând cont de opiniile autorităților de resort, Comisia a decis că va înainta Președintelui Republicii Moldova propunerea de respingere a cererii de acordare a azilului politic cetățeanului român Cristian Mihai”, se arată într-un comunicat al Președinției.

Amintim că fostul deputat PSD Cristian Rizea, care s-a ascuns timp de aproape trei ani la Chișinău de justiția din România și căruia i-a fost retrasă cetățenia Republicii Moldova, a fost reținut de ofițerii INI. După audieri, acesta a fost escortat la Penitenciarul nr.13.

Potrivit unui comunicat al Poliției Naționale, Rizea se află în căutare internațională pe canalele Interpol cu scop de arest și extrădare din 19.03.2019, în vederea executării pedepsei privative de libertate în România pe un termen de 4 ani și 8 luni pentru infracțiunea de trafic de influență, spălare de bani și influențarea declarațiilor, conform senținței definitive emisă de Înalta Curte de Casație și Justiție a României.

 

Dosar Media

Ai o noutate?