”De ce Procurorul General este de partea hoților?” – Litvinenco, despre plecarea lui Veaceslav Platon

Deputatul PAS, Sergiu Litvinenco a comentat plecarea lui Veaceslav Platon la Praga. Acesta susține că Veaceslav Platon este acea piatră legată de gâtul Procurorului General, care-l trage tot mai mult la fund,

„Prin ultimul său comunicat, Procuratura Generală a confirmat temerile multor cetățeni. Și anume că aceasta s-a transformat în ”purtătoarea de cuvânt” a pușcărabilului Veaceslav Platon. Din păcate, Veaceslav Platon este acea piatră legată de gâtul Procurorului General, care-l trage tot mai mult la fund.

Votul din 11 iulie a arătat că majoritatea cetățenilor nu mai vor să tolereze nedreptatea și impunitatea, iar hoții trebuie să stea la pușcărie. Întrebarea care o pune acum fiecare – de ce Procurorul General este de partea hoților?”, spune Litvinenco.

Procuratura Generală a emis o reacție în care anunță că desfășurarea normală a procedurilor penale pendinte de la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, „sunt inclusiv în interesul cetățeanului Platon. (…) Prin urmare, Procuratura nu vede logica pentru ca numitul să se eschiveze”, anunță PG.

„Actualmente, nu există vreo lucrare pendinte în care se impunea necesitatea aplicării față de cetățeanul Platon, a vreunei măsuri preventive. Respectiv, în funcție de comportamentul numitului în cadrul procedurilor în curs de desfășurare, Procuratura va reacționa și va propune luarea măsurilor reieșind din cerințele Legii de procedură penală, inclusiv aplicarea măsurilor privative, după caz”, se mai spune în mesajul PG.

Instituția relevă că potrivit legislației, procurorul de caz „este unicul care decide, în limitele dreptului discreționar de care dispune”, asupra necesității aplicării sau neaplicării măsurii preventive în privința figuranților din procedurile pe care le au în gestiune. Ca rezultat, PG respinge acuzațiile lui Sergiu Litvinenco.

Dosar Media

Ai o noutate?