De ce Maia Sandu nu a semnat încă decretul privind demiterea lui Alexandr Stoianoglo

Procurorul general suspendat, Alexandr Stoianoglo, a comentat tăcerea președintelui țării, Maia Sandu, privind semnarea decretului de demitere a acestuia în urma deciziei CSP.

Președinția spune că Maia Sandu nu va da curs hotărârii CSP din 23 mai 2022 şi nu va semna decretul de demitere a lui Alexandr Stoianoglo, până la o decizie irevocabilă a instanțelor de judecată privind raportul de evaluare. În același timp șefa statului a spus că optează pentru un procuror general integru, care să lupte cu corupţia.

Acest lucru înseamnă că interimatul la conducerea PG se va prelungi până când justiția nu se va pronunța în dosarele intentate lui Alexandr Stoianoglo.

Între timp, avocaţii lui Alexandr Stoianoglo au atacat în instanţă hotărârea CSP şi au solicitat suspendarea executării până la pronunţarea unei decizii irevocabile. De asemenea, au mai contestat procedura de evaluare a procurorului general, precum şi hotârârea CSP privind formarea comisiei de evaluare.

La 15 iulie 2022, Curtea de Apel Chişinău a respins cererea lui Stoianoglo privind suspendarea executării hotărârii CSP. De aici, rămâne ca Maia Sandu să semneze decretul de demitere a procurorului general interimar care, la rândul său, neagă toate acuzațiile care i se aduc.

Dosar Media

Ai o noutate?