De ce Boris Johnson pleacă de la conducerea conservatorilor și a guvernului

Premierul britanic Boris Johnson a anunțat joi, 7 iulie, că pleacă de la conducerea Partidului Conservator. El a declarat că este clar că partidul are nevoie de un nou lider. Într-o declarație publică, Johnson s-a declarat mândru de realizările sale în fruntea conservatorilor britanici. El a promis că Londra va continua să sprijine Ucraina, țară invadată de armata rusă.

Johnson a precizat că a numit miniștri noi în cabinetul său, pe care va continua să îl conducă până la alegerea unui succesor. El a spus că a rămas atât timp în funcție, în ciuda presiunilor de demisie, deoarece a crezut că este de datoria lui.

Chiar dacă lucrurile nu arată prea bine în prezent, viitorul este luminos, a declarat șeful executivului britanic. El s-a declarat “trist” pentru că este obligat să părăsească “cel mai bun job din lume”.

Există tot mai multe voci, nu doar din opoziţie, ci şi din rândul propriul partid, care solicită debarcarea lui Johnson. “Pentru Dumnezeu, pleacă!”, l-a îndemnat parlamentarul din partea Tory, Andrew Morrison, care a renunţat la funcţia de ministru de stat pentru Irlanda de Nord.

Şi presa insistă asupra demiterii lui Boris Johnson. Times consideră că “fiecare zi în care continuă să rămână premier adânceşte şi mai mult haosul” iar foştii colegi ai premierului de la The Daily Telegraph consideră că soarta politicianului “atârnă de câteva fire de aţă”.

Boris Johnson a fost audiat miercuri de parlamentari, într-o şedinţă extraordinară.

Presiunile asupra politicianului conservator s-au amplificat după ce tot mai multe acuzaţii de corupţie şi informaţii care îi afectează grav imaginea au fost date publicităţii.

Dosar Media

Ai o noutate?