Culmea disperării? Cu trei zile înainte de alegeri, moldovenilor din Rusia li se organizează un concert gratuit

Cu trei zile înainte de turul doi al alegerilor prezidențiale, care vor avea loc pe 15 noiembrie, la Moscova va fi organizat un concert pentru diaspora din Rusia. Pe 11 noiembrie, cetățenii moldoveni sunt așteptați la „Seara Diasporei”. Concertul este organizat în pofida faptului că în Federația Rusă  sunt înregistrate zilnic pentru 13 mii de infectări zilnice, iar sistemul medical nu mai face față.

„Dragi Prieteni din Moscova și din regiunea Moscovei, echipa „Dar pentru Moldova”, vă invită pe data de 11 noiembrie la o seară specială ,,Seara Diasporei”, cu cântec și voie bună, o întâlnire a diasporei din Federația Rusă cu echipa „Dar Pentru Moldova”. Intrarea este gratis, consumul și distracția sunt gratis”, scrie pe pagina de Facebook a grupului „Dar pentru Moldova”.

Organizatorii concertului însă specifică însă că evenimentul nu are nici o legătură cu turul doi al alegrilor prezidențiale. Asta deși, numărul cazurilor noi de Covid-19 în Federația Rusă crește alarmant. Așadar, în Rusia s-au raportat peste un milion 500 de mii de contaminări și peste 26 de mii decese.

Amintim că, Igor Dodon, candidat independent, dar susținut de PSRM la alegerile prezidențiale, le-a cerut socoteală moldovenilor din Federația Rusă, care nu au ieșit la vot.

Avem câteva sute de mii de cetățeni în Rusia. De ce n-ați ieșit la vot? Ce așteptați, să vină la putere un președinte anti-rus? Clar că atunci nu va fi amnistie. Noi vă ajutăm, dar și voi conectați-vă. Ieșiți la vot. Am deschis 17 secții de votare”, a declarat Dodon în vlogul „Igor Dodon răspunde”.

Amintim că la alegerile din 1 noiembrie, la secțiile de votare din Federația Rusă au ieșit în jur de șase mii de moldoveni, în condițiile în care, acolo muncesc peste 400 de mii de moldoveni.

Dosar Media

Ai o noutate?