CUB califică drept inacceptabilă decizia CSE de a suspenda licența a șase posturi TV

Partidul pro-european Coaliția pentru Unitate și Bunăstare (CUB) califică drept inacceptabilă decizia CSE de a suspenda licența de emisie pentru șase posturi TV. Totuși, formațiunea politică insistă pe respectarea legislației naționale și impunerea acestor operatori să renunțe la retransmisiuni și conformarea activității lor Codului serviciilor media audiovizuale, este scris într-un comunicat, în care este înaintată și o listă de solicitări către autorități.

”Cerem Parlamentului R. Moldova completarea art 28.2 al Codului serviciilor media audiovizuale ”Furnizorii privați de servicii media nu pot avea în calitate de proprietar beneficiar Parlamentul, Președintele sau Guvernul R. Moldova” cu următorul conținut ”sau a altor state, cu excepția cazurilor prevăzute în acordurile interguvernamentale negociate pe bază de reciprocitate”, se anunță în reacția CUB.

Totodată, CUB cere Comisiei parlamentare cultură, educație, cercetare, tineret, sport şi mass-media și Consiliului Audiovizualului să elaboreze un concept  de dezvoltare a audiovizualului, care să cuprindă principii ce se bazează pe: Declararea spațiului audiovizual – spațiu de limba române, Difuzarea publicității în limba română. Accesul gratuit și exclusiv în multiplexul național pentru posturile tv cu servicii de programe originale în limba română.

Potrivit Coaliției pentru Unitate și Bunăstare , Consiliul Audiovizualului dispune de tot instrumentarul necesar pentru a combate propaganda rusească. Partidul insistă pe respectarea legislației naționale și impunerea acestor operatori să renunțe la retransmisiuni și conformarea activității lor Codului serviciilor media audiovizuale. 

Dosar Media

Ai o noutate?