Foto: romaniatv.net

Cristian Rizea: spuneți-i lui Dodon că va ajunge la pușcărie pe 15 noiembrie

Fostul deputat PSD România, Cristian Rizea, reținut astăzi de Poliția R.Moldova susține că nu va fi extradat autorităților române, și asta pentru că deja a cerut azil politic. Anunțul a fost făcut în drum spre Penitenciarul nr.13, unde își va petrece următoarele 72 de ore, asta după ce a fost audiat de către ofițerii Inspectoratului Național de Investigații, scrie deschide.md.

„Din cauza lui Dodon și plahorniuc sunt în cătușele astea. Spuneți-i lui Dodon că va ajunge la pușcărie în 15 noiembrie. Nu mă extradează, pentru că există lege. Am cerut deja [azil politic]”, a declarat el după ce a fost audiat.

Amintim că fostul deputat PSD Cristian Rizea, care s-a ascuns timp de aproape trei ani la Chișinău de justiția din România și căruia i-a fost retrasă ieri cetățenia R.Moldova, a fost reținut astăzi de ofițerii INI. După audieri, acesta a fost escortat la Penitenciarul nr.13.

Potrivit unui comunicat al Poliției Naționale, Rizea se află în căutare internațională pe canalele Interpol cu scop de arest și extrădare din 19.03.2019, în vederea executării pedepsei privative de libertate în România pe un termen de 4 ani și 8 luni pentru infracțiunea de trafic de influență, spălare de bani și influențarea declarațiilor, conform senținței definitive emisă de Înalta Curte de Casație și Justiție a României.

Dosar Media

Ai o noutate?