Colaj: Dosar Media

”Coțofana și porumbelul” – Maia Sandu spune că în ziua alegerilor, pe balcon, s-a așezat o coțofană, ”a fost semn bun”

Campania electorală a fost marcată de mai multe ”maxime” ale politicienilor. De la ”ghicitul în ouă” la ”porumbei” și ”coțofana de pe gard”. Mai exact, ”coțofana” și ”porumbelul” au marcat cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale, iar internauții, dar și în spațiul public s-au făcut multe glume, după ce candidatul Igor Dodon a vrut să-și încurajeze susținătorii, comparându-se cu un porumbel, iar pe contracandidata sa, Maia Sandu, cu o coțofană, ”Nu dați porumbelul din mână, pe coțofana de pe gard”.

În cadrul unui interviu, președintele ales, Maia Sandu, a comentat acele declarații ale lui Igor Dodon, menționând că în ziua alegerilor, o coțofană s-a și așezat pe balconul de la sediul PAS, ceea ce, poate, a fost un semn.

”În ziua în care așteptam rezultatele alegerilor, la birou, pe balcon s-a așezat o coțofană tare frumoasă. Și am zis că e un semn. Din păcate nu am reușit să îi fac o poză”, a declarat Maia Sandu în cadrul unui interviu pentru cotidianul.md

Igor Dodon a susținut pe 3 noiembrie primul său discurs din campania turului doi de scrutin. Acesta a făcut mai multe comparații între sine și contracandidata sa în turul doi al prezidențialelor, Maia Sandu. „Nu schimbați porumbelul din mână cu coțofana de pe gard, pentru că o să regretăm toți”, a menționat Igor Dodon în cadrul unui briefing.

 

Dosar Media

Ai o noutate?