”Confort sau nu” – Cum arată celula din Penitenciarul 13, în care stă Marina Tauber

Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) a făcut publice câteva poze cu celula din Penitenciarul nr.13-Chișinău, unde a fost plasată deputata partidului politic „Șor”, Marina Tauber. Potrivit ANP, celula corespunde tuturor exigențelor legislației naționale și recomandărilor înaintate de către mecanismele naționale și internaționale care monitorizează cu strictețe respectarea drepturilor persoanelor instituționalizate.

Celula în care actualmente se află Tauber este amplasată la nivelul I al blocului de regim numărul 3, având o suprafață de 22 m2, destinată conform normativelor pentru plasarea a 1-3 deținuți.

Totodată, pentru asigurarea deţinerii separate în locul de arest preventiv, Tauber a fost plasată de una singură în celulă. În același context, după repartizarea în blocul de regim, Marina Tauber a fost asigurată cu obiecte de primă necesitate, lenjerie de pat, acces la apă potabilă, lumină naturală și artificială, tot necesarul prevăzut de normativele în acest sens. ANP dă asigurări că, plângeri din partea deținutei nu au fost înregistrate.

Dosar Media

Ai o noutate?