Foto:jurnal.md

Cine va fi noul procuror general – Răspunsul lui Stoianolgo: ”Este o greșeală foarte mare”

Procurorul general suspendat, Alexandr Stoianoglo, a declarat cine crede că îi va lua locul în fruntea Procuraturii Generale, după ce comisia de evaluare i-a dat calificativul ”nesatisfăcător”.

”Pentru mine este important ca viitorul procurorul general să fie o persoană care poate consolida efectivul procuraturii, independența în fața politicului. Dar cine poate fi, nu mă interesează. Avem persoane în țară pregătite care ar putea face față”, declară Stoianoglo pentru POLITIK.MD .

Întrebat dacă persoana care i-ar putea locul ar fi cineva din exterior, având în vedere faptul că în ultima vreme, la concursurile organizate sunt aduse persoane din afara țării, Stoianoglo a menționat că:

”Teoretic ar putea, dar din punctul meu de vedere este o mare greșeală. Oamenii aceștia reprezintă un alt sistem de drept, nu cunosc practica de anchetă și judiciară a țării noastre”, a declarat Stoianoglo pentru POLITIK.MD.

Totodată, procurorul general s-a referit și la Veronicăi Dragalin, care a câștigat concursul pentru șefia Procuraturii Anticorupție. Deși a ținut să o felciite, Stoianoglo a menționat că aceasta se va dezamăgi rapid.

”Doamna asta, în cel mai scurt timp, va fi dezamăgită ttoal de activitatea structurilor din Republica Moldova. Chiar dacă sunt sigur că est o persoană potrivită și pregătită. Avem alte realități, o altă legislație. În procese trebuie să fie implicate toate structurile de stat”, a declarat Stoianolgo.

Stoianoglo a fost întrebat și dacă crede că președintele țăii, Maia Sandu, va semna sau nu decretul de demitere din funție: ”Acesta va fi un pas matur, avem recomandările structurilor internaționale. Dacă doamna Maia Sandu va lua în calcul aceste chestiuni, va fi un pas în ceea ce ține de separarea puterilor în stat și o decizie corectă”.

Turcan Ana

Ai o noutate?