Colaj: Dosar Media

Cine trece în turul doi – rezultatele preliminare pot fi urmărite online și de această dată

În mai puțin de jumătate de oră secțiile de votare se vor închide. Imediat după asta va începe numărarea voturilor. Rezultatele preliminare pot fi urmărite online, pe site-ul Comisiei Electorale Centrale.

Pentru cetățenii Republicii Moldova 1 noiembrie a fost ziua când și-au mai pus o dată speranță într-un viitor mai bun atunci când au aplicat ștampila ”votat”.
Deși prezența la vot înregistrată la acest scrutin este mai mică decât la precedentul, din 2016, totuși mobilizarea moldovenilor este de admirat ținând cont de faptul că suntem în plină criză pandemică.

Alegerile prezidențiale au fost un adevărat test de rezistență pentru concetățenii noștri de peste hotarele țării, care astăzi au trebui să îndure frigul, ploaia și au stat la coadă ore în șir pentru a putea vota. În Marea Britanie, Germania, Belgia sau Italia sute de oameni au așteptat ore în șir pentru a putea vota. Peste hotare, anul acesta, s-au deschis 139 de secții de votare, dintre care cele mai multe în Italia (30), Rusia (17), România (13) şi Statele Unite (12).

Amintim că, în cursa pentru fotoliul de președinte s-au înscris opt candidați. Par potrivit ultimelor sondaje de opinie, președintele Igor Dodon (independent susținut de Partidul Socialiștilor) și Maia Sandu (PAS) conduc în preferințele electoratului. Și tot sondajele de opinie indică faputul că alegerile de duminică vor fi urmate de un al doilea tur, între candidații situați pe primele două locuri.

Acum patru ani, prezența la vot, în primul tur al prezidențialelor a fost de 50,95%, iar în turul al doilea de 53,45%.

Dosar Media

Ai o noutate?