Cine este organizatorul concertului pentru diaspora de la Moscova în plină pandemie – tangențele cu Dodon

Deși autoritățile de la Moscova au înăsprit restricțiile în contextul pandemiei de coronavirus și au sistat activitatea barurilor și restaurantelor, se pare că, alegerile prezidențiale din Republica Moldova sunt o excepție pentru ruși.

Astfel, cu doar trei zile înainte de al doilea tur al alegrilor prezidențiale, la Moscova, va fi organizat un concert de zile mari pentru moldovenii din Federația Rusă. Concertul va fi organizat gratuit.

Organizatorul concertului este o persoană apropiată candidatului Igor Dodon la alegerile prezidențiale. Este vorba despre Iurie Gîrlea, fondatorul asociației ”Dar pentru Moldova” și proprietarul restaurantului Casa_Maria amplasat în orașul Moscova, specializat în bucătărie tradițională moldovenească.

Deși pe pagina de profil are o multitudine de postări, prioritar focusate la promovarea afacerii, singurele postări cu politicieni se referă exclusiv la reprezentații formațiunii PSRM și a liderului neformal al acestora, candidat la alegerile prezidențiale din 2020,  Igor Dodon.

Fratele lui Iurie Gîrlea este consilier local în localitatea Lalova, raionul Rezina, ales pe listele formațiunii PSRM în scrutinul din 3 noiembrie 2020. Îi spune Serghei Gîrlea .

Serghei Gîrlea apare într-o investigație pe portalul anticorupție fiind învinuit în acapararea samavolnică a unui lot de teren în localitatea unde este consilier local.

Iurie Gîrlea apare în poze alături și de deputatul PSRM, Nicolae Pascaru.

La primul tur de scrutin, în Federația Rusă, au ieșt la vot în jur de șase mii de moldoveni care sunt stabiliți acolo, lucru ce l-a deranjat pe candidatul Igor Dodon și chiar le-a reproșat moldovenilor din Rusia că nu au ieșit la vot.

În acest context, cu trei zile înainte de turul doi al alegerilor prezidențiale, care vor avea loc pe 15 noiembrie, la Moscova se va organiza un concert pentru diaspora din Rusia. Pe 11 noiembrie, cetățenii moldoveni sunt așteptați la „Seara Diasporei”.

Concertul este organizat de asociația ”Dar pentru Moldova”, a cărui președinte este nimeni altul decât Iurie Gîrlea.

Iurie Gîrlea are mesaje de susținere pentru Igor Dodon și mesaje contra Maiei Sandu. Într-o postare pe Facebook își explică preferințele politice pentru Dodon, iar în alt mesaj menționează că nu va vota pentru Maia Sandu.

Organizatorii concertului susțin că evenimentul nu are nicio legătură cu alegerile, ci este o seară pentru diaspora din Federația Rusă și este organizată de echipa ”Dar pentru Moldova”.

Dacă are vreo tangență acest concert organziat în plină pandemie și cu doar trei zile înainte de alegeri sau nu, rămâne să vedem. Concluziile situației de astăzi vă aparțin.

Dosar Media

Ai o noutate?