Cine este Nikolai Patruşev, fostul șef al FSB, care l-ar putea înlocui pe Putin după 9 mai, când liderul de la Kremlin va fi operat de cancer

Vladimir Putin îi va preda puterea câteva zile lui Nikolai Patruşev fost şef al Serviciului de Securitate al Rusiei (FSB), continuatorul KGB-ului. Putin ar urma să fie operat de cancer, a afirmat o sursă de la Kremlin, citată de publicaţia britanică Daily Mail.

Putin îl va numi așadar în locul său pe Nikolai Patrușev, secretarul Consiliului rus de Securitate și fost șef al FSB.

El ar urma să coordoneze atacurile în Ucraina cât timp Putin va fi operat.

Patrușev are 70 de ani şi este considerat un arhitect cheie al strategiei de război și omul care l-a convins pe Putin că neonaziștii au pătruns în aparatul de stat al Ucrainei.

El este unul dintre cei trei apropiați ai lui Putin, care a lucrat cu acesta încă din anii 1970, la Sankt Petersburg, când al doilea oraș al Rusiei se numea Leningrad.

Puțini dețin atât de multă influență asupra președintelui ca Nikolai Patrușev. Nu numai că a lucrat cu el în vechiul KGB, ci a preluat și șefia FSB (fostul KGB) din 1999 până în 2008.

În timpul unei reuniuni consiliului de securitate al Rusiei, cu trei zile înainte de invazie, Patrușev și-a subliniat punctul de vedere potrivit căruia „obiectivul concret” al SUA este destrămarea Rusiei.

În cercurile de la Kremlin, Nikolai Patrușev este numit șoimul anti-occidental al politicii ruse, iar potrivit jurnalistului britanic Catherine Belton, el este „arhitectul planului de subjugare a Ucrainei”. Există legende despre Patrușev la Moscova.

Nikolai Patrușev este secretarul Consiliului de Securitate al Federației Ruse în administrația Putin. Anterior, el a condus Serviciul Federal de Securitate (FSB), succesorul KGB-ului. Acestea sunt serviciile secrete ruse responsabile de represiune atât în ​​țară, cât și în străinătate.

Catherine Belton susține că Patrușev este „arhitectul planului de subjugare a Ucrainei”. Să adăugăm – planul aprobat de Putin însuși. Potrivit jurnalistului, Putin și Patrușev „cred cu adevărat că Washington controlează Kievul”. Mai mult, nu se așteptau la o apărare atât de feroce și eficientă din partea Ucrainei.

Președintele rus a avut încredere în asigurările unui consilier apropiat că SUA vor să creeze o țară din Ucraina care ar fi periculoasă pentru statulitatea rusă, Volodimir Zelenski a devenit președinte după ce a fost uns de americani, iar poporul asuprit al Ucrainei i-ar primi pe ruși. cu braţele deschise ca salvatori ai naţiunii.

Patrușev, în vârstă de 70 de ani, este considerat „un șoim printre șoimi”. Putin îl cunoaște din anii 1970, din munca lor comună în KGB-ul din Leningrad, și de atunci au menținut o relație strânsă unul cu celălalt.

În calitate de secretar al Consiliului de Securitate, el este echivalentul rus al consilierului pentru securitate națională al SUA. Orientarea ideologică a lui Patrușev este clară: Occidentul este întotdeauna de vină pentru tot ce merge prost în Rusia.

Politicianului de securitate îi place să acorde interviuri ample, în care nu lasă un fir uscat pe europeni și americani. De exemplu, în 2015, el a declarat că SUA vor să distrugă Rusia și că Occidentul a construit un „protectorat” în Ucraina și a făcut ca populația să trăiască în sărăcie.

Turcan Ana

Ai o noutate?