Cine este Ion Cujbă, directorul Metalferos, care a ales să plece din funcție când compania e ”în plină ascensiune”

Directorul general al S.A. „Metalferos”, Igor Cujba a demisionat. Mesajul a fost publicat pe site-ul companiei.

Stimați colegi, vă aduc la cunoștință despre demisia din funcția de director general al S.A. „Metalferos”. Mulțumesc tuturor, atât echipei manageriale și angajaților întreprinderii, precum și partenerilor S.A. ”Metalferos” pentru această experiență și rezultatele obținute”, scrie în mesajul lui Ion Cujbă.

Potrivit lui, compania acum se află în plină ascensiune, înregistrând o creștere semnificativă a veniturilor comparativ cu situația existentă în momentul preluării funcției.

”Am preluat managementul întreprinderii la sfârșitul lunii decembrie 2019. A fost un mandat dificil, din cauză că întreprinderea s-a confruntat cu câțiva factori absolut noi, care i-au influențat activitatea. În primul rând, s-a modificat conjuctura pieței interne de profil, ca urmare a demonopolizării și liberalizării pieței de exporturi a deșeurilor de metale feroase și neferoase din R. Moldova.

Pe piață au apărut noi agenți economici, a apărut concurența și a trebuit să schimbăm modalitățile de abordare a relațiilor comerciale cu toți partenerii, atât pe segmentul achizițiilor, cât și pe cel al vânzărilor. Alt factor important a fost pandemia de Covid – 19 și criza economică mondială.(…) În prima jumătate a anului 2021,„Metalferos” a reușit să înregistreze o creștere a veniturilor cu 910%, raportându-le la planul de afaceri. Actualmente S.A. ”Metalferos” este în profit net de 53 939 290, 00 lei, cu un stoc de 10 000 de tone de metale feroase aflate pe teritoriul întreprinderii”, precizează Cujbă.

Cine este Ion Cujbă?

Potrivit deschide.md, Igor Cujba a devenit noul Director general al S.A. „Metalferos” în decembrie 2019. Anterior, el a activat în cadrul Ministerului Afacerilor lnterne, în cadrul comisariatului General de Poliție al municipiului Chișinău, sectorul Buiucani, în calitate de lnspector al poliției criminale. După asta a fost Inspector Criminalist. Acesta a mai activat în calitate de comisar adjunct de poliție pentru activitatea operativă în raionul Călărași, după care a fost șef al Comisariatului de poliție în raionul Nisporeni.

Între anii 2016 – 2019, Cujba a activat în București, la compania rusă Mechel, care potrivit presei de peste Prut a pus pe brânci siderurgia din România, demontând toate utilajele și le-a dus la o uzină metalurgică din Rusia.

Anterior, actualul ministru al Justiției, Sergiu Litvinenco, a publicat o scrisoare adresată de acționarii minoritari ai Metalferos, în care aceștia menționează că Igor Cujba ar fi una din persoanele care falimentează intenționat compania pentru ca ulterior aceasta să fie privatizată la un preț derizoriu.

Dosar Media

Ai o noutate?