Foto: zgd

Cine ar putea fi următorul președinte al Republicii Moldova?

Dacă duminica viitoare s-ar desfășura alegeri prezidențiale, cele mai multe voturi le-ar acumula actualul președinte, Maia Sandu. Cel puțin asta arată un nou sondaj de opinie prezentat de CBS Research, Institutul pentru dezvoltare și inițiative Sociale (IDIS), în colaborare cu ISPRI ”Ion Brătianu” și Fundația pentru Libertate Friedrich Naumann for Freedom.

Pentru Maia Sandu ar vota 41,6% din cetățeni. Pe locul doi, se regăsește, de altfel ca și în alte sondaje de opinie, fostul șef de stat Igor Dodon, cu 23,3%, actualmente ținut în arest la domiciliu, fiind acuzat de trădare de patre și finanțare ilegală a partidului.

Topul celor trei potențiali viictori președinți se regăsește și actualul edil al Capitalei, Ion Ceban – cu 8,6 la sută.

Cei trei sunt urmați de Ilan Șor, Vladimir Voronin, Renato Usatîi, Ion Chicu, Andrei Năstase, Irina Vlah, Igor Munteanu. 6,4% din cetățeni nu s-ar prezenta la alegeri, iar 10,7% – nu știu pentru cine ar vota. 

La capitolul încredere, Maia Sandu se situează pe primul loc. Președintele este urmat de socialistul Igor Dodon, Ilan Șor, Ion Ceban, Vladimir Voronin, Ion Chicu, Renato Usatîi, Andrei Năstase, Natalia Gavrilița, Igor Munteanu. Totuși, conform sondajului, cei mai mulți cetățeni – 40,9% – nu au încredere în nimeni. 

Dosar Media

Ai o noutate?