Cinci foști deputați ”PRO Moldova” formează o nouă platformă politică – ”Pentru Moldova”

Cinci deputați, care recent au părăsit Partidul Politic ”PRO Moldova”, creează o nouă platformă politică. Aceasta se va numi ”Pentru Moldova”. Anunțul a fost făcut de Sergiu Sârbu, deputat neafiliat, cel care a părăsit recent Partidul Politic ”PRO Moldova”.

Potrivit lui, decizia de a crea o nouă platformă parlamentară vine ca răspuns la necesitatea de a reanima activitatea Parlamentului.

”Noi propunem spre semnare Convenția privind crearea Platformei parlamentare ”Pentru Moldova” în vederea organizării unui dialog eficient și pentru coordonarea acțiunilor politice atât în Parlament, cât și în afara lui. Scopul Platformei este să-i consolideze pe toți aleșii poporului care nu sunt indiferenți față de soarta Moldovei, de prezentul și viitorul ei” scrie deputatul.

El precizează că sunt așteptați și alți deputați care le împărtățesc viziunile.

”Convenția privind crearea Platformei „Pentru Moldova” a fost semnată deja de grupul nostru parlamentar de deputați neafiliați. Aceasta poate fi semnată de către toți deputații, indiferent de apartenența politică actuală și viziunile politice” menționează Sergiu Sârbu.

”Responsabilitatea, dorința și disponibilitatea de a munci și patriotismul – acestea sunt principalele criterii. Cum nu ne-am diviza noi pe arena politică, cu toții avem un singur partid – Republica Moldova, dar și o datorie politică: de a sluji cetățenii țării. De a apăra Patria” scrie Sergiu Sârbu.
Deputatul i-a îndemnat pe parlamentari să lase la o parte disputele despre ”care doctrina politică are mai multe avantaje”.

Dosar Media

Ai o noutate?