Foto: Zhang

O altă epidemie a izbucnit în China. Sunt deja peste 6000 de cazuri. Infecția poate să dureze și un an

Peste 6.000 de persoane din China s-au îmbolnăvit de bruceloză după ce o bacterie a fost scăpată anul trecut dintr-un laborator al unei companii farmaceutice, informează Global Times.

Potrivit sursei citate, opt persoane au fost puse sub acuzare pentru incidentul produs între iulie și august 2019, când fabrica farmaceutică biologică Zhongmu Lanzhou a folosit dezinfectant expirat în producția sa de vaccin Brucella, ducând la scurgeri de aerosoli care conțin bacterii în zonă.

Un total de 55.725 de persoane au fost testate până acum în apropierea fabricii, reprezentând 97,5 la sută din totalul rezidenților din sub-districtul Yanchang Road, iar 6.620 au fost confirmate infectate.

Opt persoane responsabile pentru incidentul din fabrica farmaceutică au fost concediate sau avertizate, a declarat un oficial al Biroului pentru Agricultură și Afaceri Rurale din Lanzhou în cadrul conferinței de presă, scrie stirileprotv.ro

Pe 24 septembrie, autoritățile au alocat 1,2 milioane de euro pentru monitorizare, diagnostic, tratament și compensare pentru cei infectați. Fabrica de produse farmaceutice biologice Zhongmu Lanzhou a promis să garanteze compensarea ulterioară și compensarea integrală.

Până pe data de 4 noiembrie, 126 de pacienți au fost tratați în 11 spitale desemnate din Lanzhou. Orașul a deschis canale ecologice și clinici speciale pentru persoanele care raportează simptome și oferă tratament standardizat gratuit, potrivit Comisiei de sănătate Lanzhou.

Oamenii pot contracta bruceloză – cunoscută și ca febra de Malta – intrând în contact cu animale, cum ar fi oi, capre, vaci sau cămile infectate cu bacteria Brucella, potrivit experților.
Simptomele includ febră, transpirație excesivă, dureri de cap, oboseală generală și durere la nivelul mușchilor și articulațiilor.

Simptomele brucelozei variază foarte mult în rândul persoanelor afectate. Este posibil ca unele persoane să nu aibă simptome aparente (asimptomatice); altele pot dezvolta complicații grave care afectează diferite sisteme de organe. Perioada de incubație poate varia de la 1-3 săptămâni la câteva luni.

Cazurile în care indivizii prezintă apariția bruscă a simptomelor pot fi denumite bruceloză acută. Cazurile în care persoanele afectate dezvoltă aceleași simptome în decurs de câteva săptămâni pot fi denumite bruceloză subacută. Când infecția cu bruceloză durează mai mult de un an, aceasta poate fi denumită bruceloză cronică.

Cea mai obișnuită modalitate de a te infecta este prin consumul de produse lactate nepasteurizate sau crude, dar oamenii se pot îmbolnăvi și inspirând bacteria.

Wei Qingxiang, viceprimar al orașului Lanzhou, a declarat că Lanzhou va continua să efectueze teste gratuite pentru persoanele care trebuie testate și sunt dispuse să fie testate. Persoanele care sunt pozitive pentru anticorpi și au reacții adverse vor primi tratament gratuit și standard și vor primi o monitorizare a sănătății pe termen lung și îngrijiri pe tot parcursul vieții.

 

Dosar Media

Ai o noutate?