Dodon confirmă că premierul va demisiona după inaugurarea Maiei Sandu? – ”Chicu nu va mai fi responsabil de salarii și pensii”

Președintele în exercițiu, Igor Dodon, a declarat după ședința tradițională de luni cu speakerul și premierul că salariile și pensiile vor fi achitate la timp, atât cât responsabilitatea pentru ceea ce se întâmplă în țară o va purta actuala guvernare, însă de ceea ce se va întâmpla după învestirea noului președinte ales, va fi responsabilă Maia Sandu.

”Nu există nicio întârziere la achitarea plăților curente. Vreau să asigur că pe parcursul acestei luni și, cel mai probabil, la începutul anului viitor, atât cât suntem noi responsabili de situația din țară, salariile și pensiile se achită la timp și nu vor fi nici un fel de întârzieri”, a spus Dodon.

Și anterior, Dodona  declarat că după plecarea lui din funcție, Maia Sandu va fi responsabilă de situația din țară, inclusiv de plata pensiilor și salariilor.

Liderul PD, Pavel Filip, a declarat săptămâna trecută că premierul Ion Chicu își va da demisia după învestirea noului președinte.

Surse apropiate PSRM, ne-au spus că eventuala demisie a premierului este cât se poate de reală, întrucât situația economică în țară este una catastrofală, iar bani în buget pentru lunile următoare nu sunt, respectiv nici bani de la europeni și FMI, nu vor veni.

Aceleași surse spun că astfel, Igor Dodon, ar dori să o forțeze pe Maia Sandu, să-și asume guvernarea după învestire. Respectiv, într-un eventual scrutin anticipat, care cel mai probabil va avea loc în vara anului 2021, să de toată vina pentru situația din țară pe noul președinte. Lucruri, confirmate de altfel, în cadrul mai multor apariții publice inclusiv de Igor Dodon, care a declarat că PSRM e gata să voteze un Guvern propus de Maia Sandu.

Învestirea Maiei Sandu în funcția de Președinte al Republicii Moldova va avea loc în data de 24 decembrie. La eveniment vor fi prezenți Igor Dodon, Ion Chicu și Zinaida Greceanîi. Despre aceasta președintele Dodon a anunțat în această dimineață.

Dosar Media

Ai o noutate?