Colaj: Dosar Media

Chicu acuză din nou: De când Maia a “scos țara din izolare”, costurile împrumuturilor interne au crescut de aproape trei ori

Fostul premier Ion Chicu și-a întețit criticile în adresa guvernării de la Chișinău. Săgețile vin atât către membrii Guvernului condus de Natalia Gavrillița, cât și spre șefa statului Maia Sandu.

Într-o nouă postare pe rețelele de socializare, liderul Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei acuză autoritățile că, actualmente, costurile împrumuturilor interne au crescut de aproape trei ori.

”De când Maia a “scos țara din izolare”, costurile împrumuturilor interne au crescut de aproape 3 ori.  La 4 ianuarie, ca să poată achita salariile și pensiile, guvernarea analfabetă s-a împrumutat de pe piața internă pe 91 de zile la o dobândă de 8,98%, ceea ce este de 2,63 ori mai scump pentru buget, ca în septembrie 2021 (3,42%) și de 2,66 ori ca în ianuarie 2021 (3,37). Maia, de ce împrumuți cu 10%, dacă tot te lauzi că ai “scos țara din izolare”?”, declară Chicu.  

Deocamdată, președintele țării, dar și alți responsabili din Guvern nu au venit cu o reacție la cele declarate de către fostul premier.

Turcan Ana

Ai o noutate?