Foto: ipn.md

Cererea de demisie a judecătoarei care examinează dosarul Șor, din nou amânată de CSM

Consiliul Superior al Magistraturii amânat cererea de demise a judecătoarei Nina Veleva, care face parte din completul de magistrați ce examinează dosarul lui Ilan Șor la Curtea de Apel Cahul. Astfel, solicitarea acesteia va fi examinat săptămâna viitoare.

Magistrații CSM au luat această decizie din motiv că trebuie să facă cunoștințe cu materialele care stau la baza cererii de demisie a Ninei Valeva. Președinta ședinței, Nina Cernat, a spus că inspecția judiciară a întocmit un raport privind activitatea Curții de Apel Cahul și modul de examinare a dosarului Șor.

„Mi-aș dori să fac cunoștință cu acest raport, motiv pentru care propun amânarea examinării cererii pentru ședința următoare. Cred că nu este bine să condamnăm public un judecător din cauza unui dosar. Dar cred că membrii CSM sunt în drept să ia cunoștință despre activitatea unui judecător înainte de a-și da votul pentru demisia onorabilă a acestuia. Eu n-o să-mi pot permite azi să votez pentru admiterea cererii, până nu mă uit în acel raport”, a declarat Elena Belei.

Într-un final, s-a decis amânarea examinării cererii pentru ședința CSM de săptămâna viitoare.

Menționăm că Ilan Șor a fost reţinut în mai 2015. În 2017, a fost condamnat la şapte ani şi şase luni de închisoare pentru escrocherie şi spălare de bani. Pedeapsa va intra însă în vigoare doar după ce va deveni definitivă.

Dosar Media

Ai o noutate?