Foto: facebook/Igor Dodon

Cele 50 de mii de tone de motorină, promise de ruși, s-au transformat în 20 mii

Președintele Igor Dodon și liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, au avut o discuție online, în după amiaza zilei de astăzi.
Oficialii au abordat mai multe subiecte, printre care evoluția negocierilor privind împrumutul rusesc, vaccinul rusesc împotriva COVID-19, dar și asistența umanitară din partea Federației Ruse pentru achiziția a 20 de mii de tone de motorină pentru producătorii agricoli din Moldova, asta deși inițial, Igor Dodon, anunța că rușii vor oferi 50 de mii de tone de motorină.
“Am abordat chestiuni ce țin de semnarea unui acord cu privire la protecția socială, de acordare a asistenței umanitare din partea Federației Ruse pentru achiziția a 20 mii de tone de motorină pentru producătorii agricoli din Moldova”, scrie Dodon.
În cadrul discuției, Putin a remarcat că Rusia este dispusă să ofere 500 milioane de ruble pentru construcția Filarmonicii Naționale, iar prima tranșă ar putea fi transferată în zilele următoare.
”Am acordat o atenție sporită unor teme de actualitate. Astfel, la 1 octombrie, va avea loc Forumul Economic Moldo-Rus în format de teleconferință, iar la 2 octombrie, se va desfășura ședința Comisiei Interguvernamentale Moldo-Ruse pentru cooperare comercial-economică în format videoconferință”, spune Dodon.

Dosar Media

Ai o noutate?