Ce vrea Vadim Krasnoselski de la Maia Sandu

Pretinsul lider de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, a chemat-o din nou pe președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, la negocieri despre „principiile unei reglementări politice pașnice”. Declarațiile au fost făcute de așa-zisul ministru de Externe de la Tiraspol, Vitali Ignatiev. El a menționat că „scrisoarea a fost expediată încă la jumătatea lunii august și că este un nou semnal al deschiderii Transnistriei și al disponibilităţii acesteia pentru dialogul cu Republica Moldova la cel mai înalt nivel”, scrie Infotag.

În scrisoare, se exprimă regretul că „ultimul apel, de acum șase luni, a rămas fără răspuns”.

În opinia lui Krasnoselski, politica promovată de Sandu în contextul crizei din Ucraina „îndepărtează tot mai mult Moldova de poziția de țară neutră”.

El consideră că „ceea ce se întâmplă astăzi în Ucraina este o consecință directă a incapacității de a ajunge la compromisuri la masa negocierilor”.

„Sarcina restabilirii dialogului dintre Transnistria și Moldova este acum mai relevantă ca niciodată și, dacă există voință politică, este fezabilă”, se arată în mesaj.

Ignatiev a spus că participanții internaționali la formatul de negocieri „5+2” au fost informați despre acest apel și a precizat că următoarea întâlnire a reprezentanţilor părţilor ar putea avea loc pe 5 septembrie, concomitent cu întâlnirea specialiştilor părţilor pe probleme de sănătate.

Dosar Media

Ai o noutate?