Foto: dosarmedia.md

Ce va face ”Pentru Moldova” și cu cine va vota – anunțul de ultimă oră a lui Sîrbu

Liderul grupului Parlamentar ”Pentru Moldova”, Sergiu Sîrbu a anunțat în cadrul ședinței plenare că grupul pe care îl conduce întrunește șase deputați neafiliați și parlamentarii din Partidul ȘOR. Sîrbu a menționat că grupul pe care îl conduce va vota toate proiectele bune pentru cetățeni, fără a vorbi despre o majoritate parlamentară.

”Vom vota toate proiectele bune pentru cetățeni, pentru oameni, pentru Moldova”, a declarat Sîrbu în plen.

Așadar, deputații din fracțiunea ȘOR alături de cei din PSRM au votat împotriva chemării lui Ion Chicu în Parlament pentru audieri.

Astfel, autorul proiectului, vicepreședintele PPDA, Alexandru Slusari a comentat că ”Am înțeles că subiectul Aeroportului deja nu este actual pentru majoritatea parlamentară”.

Platforma DA a mai propus parlamentului un proiect de lege care ar oferi posibilitatea cetățenilor aflați peste hotare să voteze timp de două zile și, totodată, dublarea numărului de buletine de vot de la 5 000 la 10 000. Inițiativa nu a fost susținută de PSRM și grupul parlamentar Pentru Moldova din care face parte Partidul ȘOR și deputații plecați din PRO MOLDOVA.

Am văzut cum s-au desfășurat alegerile prezidențiale în diasporă. Mii, zeci de mii de cetățeni nu au putut vota. Noi am propus acest proiect de lege încă în luna mai și este legat de situația pandemică. Noi propunem două zile de vot atât peste hotare, cât și pe teritoriul țării. De asemenea noi propunem suplinirea numărului de buletine de vot de la 5 000 la 10 000”, a declarat deputatul Vasile Năstase.

Ieri, Alexandru Slusari a declarat că după cum se va vota la ședințele plenare, va fi clar dacă există o coaliție, fie ea și mascată sau oficială între PSRM și grupul ”Pentru Moldova”, din care fac parte și deputații Partidului ȘOR.

Platforma parlamentară ”Pentru Moldova”,  are șase deputați neafiliați – Sergiu Sîrbu, Ruxanda Glavan, Grigore Repeșciuc, Eleonora Graur, Corneliu Padnevici, Elena Bacalu și deputații fracțiunii Partidului ȘOR, Ilan Șor, Petru Jardan, Marina Tauber, Reghina Apostolova, Vadim Fotescu, Igor Himici, Denis Ulanov, Violeta Ivanov, și Vladimir Vitiuc.

Dosar Media

Ai o noutate?