Ce să faci când nu mai ai timp să citești o carte de poezii? Alternativa asta ar putea să-ți placă

Ce să faci când nu mai ai timp să citești o carte? Alternativa asta ar putea să-ți placă.

Într-o lume tot mai grăbită, alergăm prin toate și printre toți, fără a mai avea uneori timp să discernem cine și ce contează cu adevărat.

Totuși, viața pe care o trăim nu e despre ”a reuși peste tot”, dar și despre ”a simți ceea ce facem”. Ne întrebăm și vă întrebă pe voi, cei care citesc aceste rânduri: cât timp mai aveți pentru lectură? Când ultima dată v-ați făcut timp să citiți poezii? Dar să ascultați?

Vă recomandăm cu încredere prima carte-vlog, lansată în Republica Moldova și România, semnată de jurnalista și scriitoarea Zina Bivol. Dacă nu știți ce este o carte-vlog, atunci ceea ce am pregătit mai jos e exact pentru voi.

Cartea “Femeia cu gust de lapte” are 50 de poezii și este împărțită în trei capitole: “Trăiesc într-o pasăre”, “Femeia cu gust de lapte” și “La o cafea cu dragostea”.

Tu alegi

Vreau la mama

Femeia cu gust de lapte

Tic tac

Dacă ți-am stârnit curiozitatea, intră pe canalul de You Tube al Zinei Bivol și descoperă alte poezii.

Cine este Zina Bivol?

S-a născut pe 12 februarie 1989, în satul Răzeni, raionul Ialoveni. După liceul din sat, devine studenta Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice, iar în anul 2013 – absolventa Școlii de Studii Avansate în Jurnalism. Din anul 2012, activizează și în calitate de conducător de cerc la Centrul de Creație al Copiilor „Floarea Soarelui”, unde predă măiestria actorului pentru câteva grupuri de copii.

În prezent, urmează un program de master la Dramaturgie și Scenaristică, AMTAP. Este editor la revista VIP Magazin, reporter la emisiunea „Matinalii”, TVR, prezentator la Radio Vocea Basarabiei.

În 2020 a fondat și o asociație obștească – „ATU”, unde se ghidează de sloganul educăm_prin_cultură.

zina-bivol
Foto: ea.md

Este autoarea volumelor de poezie: Dăruie clipelor ani (2008) Editura „Florile Dalbe”, Chișinău; Meșterul de dantele (2011) Editura „Feed Back” Iași; Frânturi de gânduri (2012) Editura „Gens Latina”, Alba Iulia; Fereastra cu lentile (2015) Editura „Prut Internațional” Chișinău; Femeia cu gust de lapte (2019) Editura „24 ore”, Iași.

Nu uitați să accesați și rubrica noastră DE STAT ÎN CASĂ pentru mai multe recomandări de cărți și filme.

Dosar Media

Ai o noutate?