Foto: Jurnal.md

Ce mai spun procurorii despre dosarul lui Dodon și de ce solicită prelungirea arestului

Procuratura Anticorupție (PA) informează că, marți, 16 august 2022 a fost înregistrat demersul la prelungirea mandatului de arest la domiciliu, pe un termen de 30 de zile, emis în privința fostului președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon. 

Potrivit procurorilor, motivele care au stat la baza înaintării demersului de către procurorii anticorupție sunt determinate de existența în continuare a riscului împiedicării bunei desfășurări a urmăririi penale, riscului distrugerii probelor și influențării martorilor prin determinarea unor persoane de a da declarații mincinoase și riscul eschivării de la răspundere penală.

„În susținerea riscurilor invocate, procurorii au prezentat probe noi, administrate recent la 08 și 10 august 2022, precum și administrate anterior la 21 iunie 2022, care în coroborare cu rezultatele măsurilor speciale de investigații, confirmă temeinicia riscurilor invocate. Alte măsuri preventive neprivative de libertate cum ar fi liberarea provizorie sub control judiciar nu au capacitatea de a preveni riscurile invocate supra și a asigura buna desfășurare a urmăririi penale”, precizează PA.

Amintim că fostul președinte Igor Dodon a rămas în arest la domiciliu, după ce pe magistrații Curții de Apel au respins vineri, 29 iulie, recursul avocaților acestuia și a admis parțial recursul procurorilor. 

Dosar Media

Ai o noutate?