”Cât se poate de cedat unilateral?” – Decizia care l-a supărat rău pe Alexandru Slusari: Șoferii din stânga Nistrului vor putea circula în Ucraina cu numere transnistrene până în 2022

UPDATE:

Serviciul Vamal din Odessa a respins astăzi informațiile potrivit cărora Ucraina a decis să amâne interdicția de intrare a mașinilor cu numere transnistrene de la 1 septembrie 2021 la 10 ianuarie 2022

”Informațiile privind amânarea interzicerii admiterii la participarea la traficul rutier internațional al autoturismelor din regiunea transnistreană a Moldovei, care nu au plăci de înmatriculare neutre, au fost plasate din greșeală”, se arată pe pagina oficială a Serviciului Vamal din Odessa.

La 28 august, s-a anunțat că Ucraina a decis să amâne interdicția de intrare a mașinilor cu numere transnistrene de la 1 septembrie 2021 la 10 ianuarie 2022.

Știrea inițială:


Șoferii din stânga Nistrului vor putea circula în Ucraina cu numere transnistrene până pe 10 ianuarie 2022. Ucraina a amânat termenul, în urma unei solicitări a Ambasadei Moldovei în Ucraina în adresa ministerului de Externe de la Kiev.

Cu precizări în acest sens a venit Serviciul Vamal Odesa, într-o postare pe pagina oficială de Facebook.

Fostul deputat PPDA, Alexandru Slusari a criticat dur această decizie, calificând-o drept o nouă cedare din partea autorităților de la Chișinău.

”Cu stupoare am aflat știrea precum că șoferii din stânga Nistrului vor putea circula în Ucraina cu numere transnistrene până pe 10 ianuarie 2022. Ucraina a amânat termenul, în urma unei solicitări a Ambasadei Moldovei în Ucraina în adresa ministerului de Externe de la Kiev.

Vreau să înțeleg cine a luat asemenea decizie. Nu am auzit să fie discutat subiectul în cadrul Guvernului. De ce aflăm informația atât de importantă de la serviciul vamal Odesa ? Sunt curios să cunosc motivele acestei amânări, dacă informația este veridică. Ar fi a treia prelungirea termenului introducerii în Transnistria plăcuților de înmatriculare neutre (nici nu măcar plăcuților moldovenești).

Cât se poate de cedat unilateral? Guvernările precedente au transformat rezolvarea conflictului transnistrean în strada cu circulația într-o direcție. Spre Tiraspol. Ei, acolo erau interese oligarhice obscure comune și dependența puternică a unor politicieni corupți de Moscova. Acum de ce guvernarea merge cu aceeași paradigma nocivă pentru Republica Moldova ?”, a scris Alexandru Slusari pe pagina sa de facebook.

Amintim că decizia de a interzice circulația internațională a autovehiculelor cu numere transnistrene a fost amânată în repetate rânduri. Astfel, potrivit ultimei hotărâri, automobilele cu numere transnistrene nu ar fi trebuit să poată circula în afara Republicii Moldova, începând cu 1 septembrie 2021.

Dosar Media

Ai o noutate?