Foto: agora.md

Cândva ”apăra legea, acum o încalcă” – Gheorghe Cavcaliuc – anunțat în căutare

Procuratura raionului Sângerei a decis disjungerea și trimiterea în judecată a cauzei penale în care patru membri ai partidului PACE sunt acuzați de ”huliganism comis de două sau mai multe persoane”. De asemenea, urmare a eschivării președintelui respectivei formațiuni, Gheorghe Cavcaliuc, de la organul de urmărire penală, Procuratura raionului Sângerei a dispus anunțarea acestuia în căutare.

Amintim că, după refuzul repetat al învinuitului Cavcaliuc de a se prezenta benevol la o citare legală, vineri, prin ordonanța procurorilor din cadrul Procuraturii raionului Sângerei, a fost dispusă reținerea acestuia pentru prezentarea învinuirii.

Potrivit materialelor, pe 9 iulie curent, acesta a părăsit teritoriul Republicii Moldova, eschivându-se de la organul de urmărire penală, motiv pentru care procurorii au dispus anunțarea acestuia în căutare.

Gheorghe Cavcaliuc este acuzat de „huliganism comis de două sau mai multe persoane” și ”chemarea la săvârșirea actelor de violență împotriva persoanelor” și, împreună cu ceilalți patru colegi de-ai săi, urmează să răspundă în fața legii.

Acțiunile au loc în contextul investigațiilor pe cazul incidentului din 6 aprilie curent, când mai mulți membri ai partidului PACE l-ar fi stropit cu verde de briliant pe vicepreședintele raionului Sângerei, ultimul având nevoie de spitalizare ca urmare a leziunilor primite.

Pentru aceste acțiuni, legislația prevede amendă sau închisoare maximă de până la 5 ani.

Liderul PACE, Gheorghe Cavcaliuc susține că nu s-a eschivat și nu se eschivează, iar în momentul de față s-ar afla cu familia în drum spre casă.

Totodată, Cavcaliuc a menționat că ar fi cerut recuzarea procurorilor cu care ar fi în conflict de interese și care nu-i garantează un proces echitabil.

„Am informat oficial PG și procuratura din Sîngerei că avocații sunt în concediu anual, oficial, iar eu cu familia în concediu.” a mai spus e.

Potrivit politicianului, dosarul ar fi unul „instrumentat la comandă”.

„Se vede cu ochiul liber că graba cu care se merge, abuzurile vădite umflând dosarul ,,zilionca’’, instrumentat la comandă, vor să distragă atenția de la problemele grave care sunt în organele procuraturii și să curățe imaginea foarte șifonată prin tărăgănarea multor altor cazuri răsunătoare care se mușamalizează, Furtul Miliardului, Landromatul Rusesc, filajul Judecătorilor și altele. Cred că și presa dar și societatea, vede aceste duble standarte și viteza de acțiune într-un dosar de 2 bani, supt din deget unde sunt vizate 2 rude, eu ne fiind la fața locului la momentul incidentului și comparația cu alte cazuri enumerate mai sus.”, a spus el.

Gheorghe Cavcaliuc a declarat că, în cazul în care nu-și va găsi dreptatea în instituțiile naționale, se va adresa în instituțiile internaționale.

Dosar Media

Ai o noutate?