Foto:facebook/Andrian Candu

Candu cheamă la unitate și îl critică pe Dodon: ”După mine, măcar și potopul!”

Președintele PRO Moldova, Andrian Candu, a criticat dur acțiunile lui Igor Dodon, care, potrivit lui, ar încerca prin intermediul coaliției ”Dodon –ȘOR” să se răzbune pe țară pentru nereușita sa la alegerile prezidențiale. Dovadă fiind votarea în grabă, la miez de noapte, a legilor ”controversate”.

În ultimii doi ani de zile, în acest Parlament, aproape că nimic onorabil nu se mai întâmplă, spune Andrian Candu.

”Anul a fost marcat de greutăți, anul a fost marcat de tot ceea ce a aduc ca și consecință negativă această năpastă, numită COVID, dar acest an va fi marcat și de toată năpasta adusă de această guvernare. (…) Atunci când nu ai soluții economice, când nu ai idee cum să administrezi o țară, vii cu subiecte sensibile ca să antagonizezi societate, iată ce a făcut ieri ”gașca lui Dodon”. Președintele Dodon acționează după principiul ”După mine, măcar și potopul”. Se răzbună pe noi, pe țară, că ne-am dorit schimbarea”, a declarat Candu.

Andrian Candu a făcut apel la unitate, atât a clasei politice, a opoziției, cât și a societății.

”Noi mereu am promovat ideea consolidării în societate, inclusiv a opoziției parlamentare, întotdeauna am făcut apel la unitate. Este nevoie de o schimbare în clasa politică, dar nu poate fi făcută peste noapte. (..)Noi, cei din PRO Moldova, vom face o analiză a consecințelor ce le-ar putea aduce votarea legilor ”controversate”. Examinăm și posibilitatea de a ne adresa la Curtea Constituțională” spune Andrian Candu.

Potrivit lui, schimbarea poate avea loc și în clasa politică, doar de-ar exista voință.

”E mare dezamăgirea, e mare supărarea, dar trebuie să fim determinați, consolidați. Fac apel la unitate, așa cum am reușit să aducem schimbarea la Președinție, cu siguranță vom putea să aducem schimbarea și în clasa politică, și la guvernare”, adaugă liderul PRO Moldova.

Dosar Media

Ai o noutate?