Foto: Canva.com

Candidatul la funcția de președinte, Tudor Deliu își sărbătorește astăzi ziua de naștere

Tudor Deliu își sărbătorește ziua de naștere, candidatul PLDM la funția de președinte împlinește astăzi 65 de ani.

Vlad Filat este cel care a postat de dimineață o fotografie în care apare alături de Tudor Deliu cu un buchet enorm de trandafiri albi.

”Un bărbat este definit întotdeauna de faptele sale și de capacitatea de a rămâne loial propriilor principii. Dumneavoastră v-ați apărat crezul și idealurile, inclusiv cu arma în mână. Cu ocazia împlinirii a 65 de ani vă asigur că, noi, prieteni și colegi  apreciem deplin munca dumneavoastră, atât ca om politic cât și ca intelectual. Vă dorim multă sănătate și putere de muncă pentru că lupta nu s-a încheiat” este mesajul de felicitare scris de Vlad Filat.

Tudor Deliu a venit în politică în 2007, alături de Mișcarea Social Politică pentru Neam și Țară. A fost deputat al fracțiunii PLDM. În 2016, a fost ales vicepreședinte al partidului. Iar in 2018 a ajuns președinte al formațiunii politice.

”PLDM va reabilita noţiunile de democraţie, va fi un apărător aprig al drepturilor şi libertăţilor individuale, iar dezideratul Unirii cu patria-mamă va fi una din strategiile principale, alături de realizarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană. De aceea, mizăm pe o coaliție largă cu partidele ce fac parte din familia popularilor europeni”, este declarația sa în postură de președinte al PLDM.

A cedat funcția de președinte al PLDM, după ce Vlad Filat a fost eliberat din închisoare și a preluat cârma partidului.

Tudor Deliu este filolog și magistru în drept administrativ și constituțional, este conferențiar universitar la Academia de Administrare Publică.

”Pentru merite în promovarea politicii de stat în domeniul administrației publice, contribuție la formarea și perfecționarea profesională a funcționarilor publici și activitate metodico-științifică prodigioasă”, Tudor Deliu a fost decorat cu Ordinul „Gloria Muncii”.

Dosar Media

Ai o noutate?