Foto: facebook/Igor Dodon

Când va fi oficializată o coaliție în Parlament – declarația lui Dodon: majoritatea este susținută de…

Președintele în exercițiu, Igor Dodon, declară că la ora actuală nu există o coaliție în Parlamentul Republicii Moldova și se votează situațional. Totuși, Dodon menționează că o eventuală coaliție poate avea loc doar cu participarea socialiștilor, însă asta s-ar putea întâmpla după anul nou.

”Nu, în Parlament nu există nici un fel de coaliție. Eu nu voi accepta transfugi în PSRM. Majoritatea parlamentară are la ora actuală 40 de deputați, 37 deputați PSRM, respectiv 2-3 independenți. Până la sfârșitul acestui an nu va fi nici un fel de coaliție. Până atunci se va vota situațional. După anul nou, PSRM va examina oportunitatea de creare a unei coaliții. O coaliție în Parlament poate fi posibilă doar cu participarea socialiștilor. Eu și cu Maia Sandu mergem la anticipate, dar voi, PPDA, PD, ȘOR ce veți face, voi nu intrați în Parlament”, adaugă Dodon.

Totodată, Igor Dodon, menționează că ”40 de deputați în Parlament nu vor anticipate, iar formula dizolvării Parlamentului ține de socialiști”. Respectiv, Dodon se declară convins că dizolvarea actualului Parlament și stabilirea zilei în care se vor desfășura alegerile anticipate ține în mare parte de PSRM.

Totodată, președintele în exercițiu a adăugat că premierul Io Chicu nu intenționează să demisioneze din funcție.

Dosar Media

Ai o noutate?