Când și cine va alege cel mai puternic candidat de pe dreapta – Sandu face anunțul

Candidatul PAS la alegerile prezidențiale, Maia Sandu, reiterează că nu se va retrage din cursa electorală în favoarea lui Andrei Năstase. Sandu afirmă că la acest scrutin trebuie să participe cel mai puternic candidat de pe dreapta, care trebuie să câștige prezidențiale în fața lui Igor Dodon. Iar acest candidat, va fi selectat de către alegători în ziua scrutinul. Respectiv, candidatul care va ieși în turul doi alături de Dodon, însemnă că este cel mai puternic prezidențiabil.

”Le datorăm oamenilor să câștigăm alegerile, iar pentru asta trebuie să mergem cu acel candidat care are cele mai mari șanse. Iar acel candidat va fi identificat în turul doi. Cetățenii vor decide cine este persoana cu cele mai mari șanse”, declară Sandu la o emisiune TV.

Maia Sandu spune că nu au fost arse podurile între PAS și PPDA, menționând că cele două formațiuni au și în continuare de muncit împreună. Inclusiv, provocarea alegerilor anticipate.

”PAS și PPDA au de lucru în continuare. Să încercăm să provocăm alegeri anticipate, dar și să le îmbunătățim viața cetățenilor”, adaugă Sandu.

Candidatul PAS la prezidențiale s-a referit și la scrisoarea înaintată tuturor candidaților de pe dreapta, cu excepția Violetei Ivanov. Scrisoare, care are scopul de a consolida eforturile tuturor, în contextul în care, există riscul major de fraudare a alegerilor.

”Intenția e să ne coordonăm acțiunile pentru a combate riscurile de fraudare a alegerilor. Unii au zis că sunt interesați: s-a discutat cu toți, unii încă nu au dat un răspuns. Iar zilele următoare ne vom întâlni să discutăm”, conchide Maia Sandu.

Amintim că la alegerile prezidențiale din 2016, Andrei Năstase s-a retras din cursa pentru prezidențiale în favoarea Maiei Sandu. Potrivit înțelegerii de atunci, la scrutinul din 2020, Năstase trebuia să fie candidatul dreptei, însă lucrurile nu s-au adeverit. Cei de la PAS au precizat anterior că doar Maia Sandu îl poate învinge pe Igor Dodon, făcând referire la eșecul liderului PPDA la alegerile din municipiul Chișinău, când a pierdut în fața candidatului PSRM, Ion Ceban.

Dosar Media

Ai o noutate?