Foto:moldpres.md

Cad capete, unul după altul! Directorul Termoelectrica s-a ales cu dosar penal pentru îmbogățire ilicită

Directorul general al SA „Termoelectrica”, societate pe acţiuni cu capital integral de stat, Veceaslav Eni, a fost recunoscut şi audiat în calitate de bănuit în cadrul unei cauze penale pornită pentru îmbogăţire ilicită.

În cadrul urmăririi penale au fost acumulate probe din care rezultă o bănuială rezonabilă că, în perioada anilor 2015 – 2021, cheltuielile bănuitului au depăşit veniturile înregistrate cu 3 849 796 lei. La fel, în aceeaşi perioadă, directorul Termoelectrica, personal şi prin intermediul persoanelor terţe, a înregistrat în proprietate 10 bunuri imobile şi 2 mobile în valoare de circa 6 602 988 milioane de lei, a dobândit în proprietate două apartamente, precum şi un automobil de marca Hyundai Tucson, fabricat în anul 2021, a căror valoare estimativă totală este de circa 991 341 lei.

Procuratura Anticorupţie informează că desfăşoară acţiuni procesuale şi în alte procese penale ce vizează abuzul de serviciu şi depăşirea atribuţiilor de serviciu comise de acesta şi alte persoane responsabile din cadrul SA„Termoelectrica” în perioada 2019-2021.

Dosar Media

Ai o noutate?