Mai rar așa ceva! Fostul ministru Nicolae Ciubuc îl felicită pe Viorel Gherciu, candidat la funcția de ministru al Agriculturii

Ca de la fost la viitor ministru: Fostul ministru al Agriculturii, Nicolae Ciubuc îl felicită pe Viorel Gherciu, candidat la funcția de ministru. Într-un mesaj publicat pe contul său de facebook, Ciubuc susține că Viorel Gherciu are experiența necesară pentru a se afla în fruntea acestui minister.


”Dincolo de critici, viziuni politice diferite, Agricultura ne unește. Felicitări și succese mari dlui Viorel Gherciu, candidat la funcția de ministru al agriculturii. Am toată încrederea că politicile în domeniul agroindustrial vor avea de câștigat. Am avut mai multe proiecte în care am colaborat, încă din anii 2007-2008, perioada când lucram la conceptul de creare a AIPA. Ultimul proiect comun, fiind Programul Național pentru Irigare 2030, o inițiativă legislativă elaborată de către Comisia specială parlamentară, creată în acest sens din legislatura din care am făcut parte.

Nu-i va fi ușor noului ministru, cel puțin la începutul mandatului. Din păcate, multe lucruri sunt delăsate în cadrul ministerului – lipsa unei strategii de dezvoltare a agriculturii, finanțarea insuficientă, datoriile mari la subvenții, lipsa cadrelor și reformelor sectoriale, etc. Vor fi nevoie de soluții imediate și eficiente. Totuși, dacă tot se divizează actualul minister, ar fi bine ca până la definitivare și aprobarea structurii noului Guvernul, să fie redenumit în Ministerul agriculturii și dezvoltării rurale.

De altfel, există riscul ca domeniu respectiv, propriu, anume acestui minister să fi preluată de altă entitate, astfel, diminuându-se esențial impactul politicilor elaborate pe domeniului agricol, care sunt indispensabile de mediul rural”, a scris Ciubuc

Amintim că astăzi Natalia Gavriliță a prezenta componența Executivului pentru care va cere vot de încredere în Parlament.


Viorel Gherciu este propus pentru funcția de ministru al Agriculturii și Industriei Alimentare

Viorel Gherciu este expert în agricultură, din 2018 director al VEREIN Donau Soja în Moldova, responsabil de proiecte de dezvoltarea culturilor de soia în Moldova. În perioada 2017-2018 a fost coordonator de proiect în implementarea politicilor agroalimentare din cadrul Băncii Europene de Investiții în Ucraina. Din 2003 este președintele ProRuralInvest, iar în perioada 2015 – 2017 a fost delegatul organizației ca expert în domeniul agricol în proiectul Băncii Europene pentru Investiții “Businessul Agricol și Dezvoltare Rurală”. Viorel Gherciu pe parcursul activității profesionale a contribuit la dezvoltarea fondului de garantare a creditelor în agricultură, a participat la dezvoltarea a 11 asociații de utilizatori de apă pentru irigații și a fost unul din autorii Strategiei de Dezvoltare Rurală al Republicii Moldova.

Dosar Media

Ai o noutate?