Foto: Facebook/Democrația Acasă

BREAKING NEWS! Agricultorii au intrat în Parlament, vor să intre în sala de Plen – VIDEO

Agricultorii au fost lăsați să intre în Parlament, după mai multe zile de protest în Piața Marii Adunări Naționale, dar și după ce astăzi au încercat să intre în Parlament cu tractoarele.

Aceștia au fost invitați în Legislativ după mai multe încercări eșuate de a discuta cu autoritățile. Să discute cu fermierii au venit reprezentanții PAS, Platforma DA, Partidului Democrat și Pro Moldova. Prin care și fostul ministru al Agriculturii, Nicolae Ciubuc. 

Deputații PSRM și ai Partidului ȘOR nu au fost la discuții cu fermierii.

În cadrul unor declarații de presă, deputatul PSRM, Vlad Batrîncea, a menționat că revendicările pot fi formulate în cadrul unui dialog.

”Ne pare rău că se continuă cu aceeași, începând cu deteriorarea microfoanelor, bunurilor din sala de ședințe plenară, acum am ajuns și la deteriorarea scărilor Parlamentului. Ne pare rău că dialog politic se face anume așa, dar nu în incinta Parlamentului și nu cu Guvernul”, a spus Batrîncea.

Deputatul PSRM a amintit că, săptămâna trecută, pe platforma comisiei parlamentare agricultură și industrie alimentară, condusă de socialistul Radu Mudreac, a avut loc prima discuție cu agricultorii. Urmare a acestui dialog, Mudreac a discutat cu membrii Guvernului unde s-a decis cota unică TVA în agricultură să intre în vigoare din 01 iulie 2021 și nu din 01 ianuarie 2021.

Amintim că, fermierii protestează față de intenția autorităților de a crește cota TVA la producția agricolă în politica bugetar – fiscală pentru anul viitor. Guvernul a propus luni ca majorarea să se aplice de la 1 iulie și nu de la 1 ianuarie cum era prevăzut inițial, însă propunerea a fost respinsă de agricultori deoarece ei încep sa-și vândă producția în a doua jumătate a anului.

 

Dosar Media

Ai o noutate?