Foto: deschide.md

Băsescu speră că Sandu îi va restabili cetățenia moldovenească: Mi-a luat-o Dodon, dar o să revin

Traian Băsescu va relua procedura de obținere a cetățeniei Republicii Moldova. O declarație în acest sens a fost făcută de către fostul lider de la Cotroceni, în cadrul unei emisiuni televizate de la un post TV de peste Prut.

„Basarabia e țara mea. Mi-a luat Dodon cetățenia, dar o să revin. Sper să mi-o redea Maia Sandu. Am să o fac. Categoric, pentru că atunci când ești acolo, ești acasă”, a declarat Traian Băsescu.

În continuare, a adăugat că va relua procedura de obținere a cetățeniei Republicii Moldova.

Președintele ales, Maia Sandu, a fost întrebată dacă îi va restabili cetățenia Republicii Moldova fostului președinte al României, Traian Băsescu, după ce primul decret semnat de Igor Dodon, când a venit în funcția de președinte a fost retragerea cetățeniei moldoveniști fostului lider de la Cotroceni.

”Pentru că în instanță, procesul intentat de domnul Băsescu împotriva lui Igor Dodon, s-a finalizat, domnul Băsescu ar trebui să depună din nou actele pentru a obține cetățenia”, a declarat Maia Sandu.

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, i-a retras cetățenia moldovenească fostului șef de stat al României, Traian Băsescu. În decretul semnat de Igor Dodon nu apare și numele soției fostului preşedinte, Maria Băsescu.

Igor Dodon a promis încă de înainte de a fi învestit în funcție că îi va retrage cetățenia fostului președinte al României. Noul lider de la Chişinău a spus că a luat această decizie din cauză că fostul preşedinte, Nicolae Timofti, ar fi încălcat legea când a semnat decretul de acordare a cetăţeniei cuplului Băsescu.

Dosar Media

Ai o noutate?