Baku susține decizia de a construi calea ferată China-Kârgâzstan-Uzbekistan cu acces la Marea Caspică

Baku susține decizia de a construi calea ferată China-Kârgâzstan-Uzbekistan cu acces la Marea Caspică, a declarat președintele Ilham Aliyev la o reuniune a primului Consiliu Interstatal dintre Azerbaidjan și Kârgâzstan, scrie haqqin.az

“Din partea Azerbaidjanului există o infrastructură de transport extinsă, inclusiv transport feroviar, rutier și aerian, către consumatorii europeni. Astăzi, în ciuda lipsei de acces la marea liberă, Azerbaidjanul a creat deja o importantă rețea de transport”, a declarat Aliyev.

Șeful statului a menționat că calea ferată China-Kârgâzstan-Uzbekistan va face parte din “Coridorul Mijlociu”.

Dar principalul lucru este că toate aceste proiecte care sunt implementate în regiunea noastră și în regiunea vest-caspică ar trebui să fie sincronizate. Planificăm să creștem capacitatea portului comercial Alyat de la 15 la 25 de milioane de tone. În principiu, aceste planuri erau deja în vigoare, dar noi le consideram o perspectivă îndepărtată. Dar astăzi, în unele zile, există chiar blocaje în port. Deoarece volumul de mărfuri crește rapid. Am anunțat deja o cifră aici – o creștere de 60 la sută în 9 luni. Acesta este un indicator important în transportul de mărfuri”, a precizat el.

Dosar Media

Ai o noutate?