Azerbaidjanul așteaptă un răspuns din partea Armeniei

Azerbaidjanul este angajat în respectarea agendei de pace, a declarat Ministrul adjunct de Externe Elnur Mammadov jurnaliștilor azeri, haqqin.az.

“Ne-am angajat să respectăm agenda de pace. După cum știți, prima întâlnire între Miniștrii de Externe din Azerbaidjan și Armenia pe tema tratatului de pace a avut loc la Geneva la începutul  lunii curente. În cadrul acestei întâlniri, partea azeră a prezentat celeilalte părți principalele elemente ale viitorului tratat de pace. În prezent, așteptăm o concluzie preliminară și un răspuns din partea Armeniei cu privire la aceste elemente-cheie”, a declarat Mammadov.

Acesta din urma a spus că, în baza acestui răspuns, vor fi discutate stabilirea următoarelor întâlniri.

De asemenea, Ministrul adjunct a confirmat declarația recentă a biroului vicepremierului armean Mher Grigoryan privind organizarea reuniunii a comisiei de delimitare în noiembrie.

“La începutul lunii noiembrie va avea loc o reuniune a comisiei de delimitare la Bruxelles. După această reuniune, va urma o declarație publică de la secretariatul comisiei de delimitare”, a declarat Mammadov.

Dosar Media

Ai o noutate?