Colaj: Dosar Media

Avocat, despre crima de la Comrat: Tânăra care și-ar fi înjunghiat mama ar putea scăpa ușor de pedeapsă, nu va face pușcărie toată viața

Avocatul Vladimir Cimpoeș a făcut o analiză privind pedeapsa ce o poate primi tânăra de la Comrat, care și-ar fi ucis mama cu un cuțit de bucătărie, în noaptea de 11 decembrie. Potrivit lui, prevederile legislației Republicii Moldova nu permit aplicarea în privința acesteia a detenției pe viață. Mai mult decât atât, Cimpoeș susține că, dacă fata își va recunoaște vina, pedeapsa îi va fi redusă, ceea ce ar însemna că tânăra ar putea fi condamnată la pușcărie pentru o perioadă de la 10 la 13 ani.

Avocatul spune că potrivit Codului Penal, ”omorul săvârșit cu deosebită cruzime, precum şi din motive sadice” se pedepseşte cu închisoare de la 15 la 20 de ani sau cu detenţie pe viaţă. Totuși ”detenţia pe viaţă nu poate fi aplicată femeilor şi minorilor”.

Vladimir Cimpoeș menționează că ar urma să fie efectuată și expertiza judiciară a stării psihice a fetei. În caz dacă ea va fi recunoscută drept iresponsabilă, atunci va urma tratamentul în spitalul de psihiatrie.

După perioada de tratament, fata ar urma să fie eliberată de la răspunderea penală pentru crima comisă.

”Instanţa de judecată, în temeiul avizului instituţiei medicale, dispune încetarea aplicării măsurilor de constrângere cu caracter medical în cazul însănătoşirii persoanei”, precizează juristul.

În aceste condiții, după eliberare aceasta va reveni acasă și se va afla sub supraveghere medicală obligatorie.

FOTO// Tânăra care și-ar fi înjunghiat mama – vedetă pe instagram și studentă la medicină, crimă halucinantă la Comrat

Dosar Media

Ai o noutate?