Foto:novosti.com

Autoritățile separatiste de la Tiraspol vor permite trecerea ”frontierei” în ziua alegerilor prezidențiale din Republica Moldova

Pe 1 noiembrie, în ziua alegerilor prezidențiale în Republica Moldova, cetățenii din stânga Nistrului vor putea traversa așa-numita graniță. Ei vor putea trece frontiera fără a cere învoire de la așa-zisa comisie transnistreană pentru gestionarea pandemiei COVID-19. Acest lucru se întâmplă doar pentru ca cetățenii să-și poată exercita dreptul la vot, transmite TSV Prednestrovie.  Așa-zisa comisie transnistreană pentru gestionarea pandemiei COVID-19 afirmă că a adoptat această decizie ca urmare a ”cererilor venite din partea cetățenilor”, citează deschide.md.
Amintim că așa-numitele autorități transnistrene au prelungit măsurile restrictive până la data de 1 decembrie. Conform normelor extinse, ”din cauza carantinei, dreptul transnistrenilor de a părăsi republica poate fi temporar limitat. La fel, pentru străini, poate fi limitat dreptul de a intra”.

Comisia Electorală Centrală a decis deschiderea a 42 de secții de votare pentru locuitorii din Transnistria la alegerile prezidențiale de pe 1 noiembrie. Acest act a fost atacat în instanță de către PPDA.

Dosar Media

Ai o noutate?