Autoritățile de la Chișinău, îngrijorate de exploziile din stânga Nistrului – Mesajul transmis de Maia Sandu

Președintele țării, Maia Sandu, a anunțat că vineri seară, în stânga Nistrului au mai avut loc două explozii, care au vizat aerodromul militar de lângă Vărăncău, dar care este nefucțiuonal.

”Conform informațiilor noastre, două explozii au avut loc aseară în regiunea transnistreană, în zona fostului aerodrom militar de lângă satul Vărăncău, Rîbnița, între orele 22:00 și 22:50. Nu au fost victime. Aceste explozii au fost efectuate cu ajutorul unei drone. Instituțiile noastre continuă să colecteze informații”, a decatat președintele țării în cadrul unei conferințe de presă.

Totodată, Maia Sandu a menționat că în cadrul ședinței Consiliului Suprem de Securitate s-a discutat despre implicarea tuturor autorităților responsabile în cetățenilor de pe ambele maluri ale Nistrului.

În acest context, Maia Sandu a mai spus că autoritățile sunt îngrijorate de provocările care au loc în regiunea transnistreană, dar a făcut apel la cetățeni pentru a nu se panica, dar să se informeze corect.

Așa-numitul Minister de Interne din regiunea transnistreană anunță că patru explozii au avut loc în apropierea satului Vărăncău din stânga Nistrului, în zona fostului aerodrom. În seara zilei de 6 mai, la aproximativ 21:40, primele două dispozitive explozive ar fi fost aruncate dintr-o dronă. O oră mai târziu, atacul s-a repetat.

Turcan Ana

Ai o noutate?