Foto: Facebook//MSMPS

Autoritățile au reactivat un spital din Capitală pentru pacienții COVID – La Moldexpo e plin, spune Ceban

Autoritățile au reactivat un spital din Capitală pentru pacienții COVID – La Moldexpo e plin, spune primaul Capitalei, Ion Ceban.

Spitalul Clinic Municipal „Sfântul Arhanghel Mihail” a fost reactivat, de pe data de 18 septembrie 2021. Acesta dispune de 300 de paturi, inclusiv 16 paturi ATI – pentru persoanele infectate cu COVID-19. Spitalul a fost inclus în lista instituţiilor medicale strategice, scrie deschide.md.

Potrivit datelor statistice, 1/3 din numărul total zilnic întegistrat de îmbolnăviri, se atestă în capitală. Centrul COVID de la Moldexpo şi Spitalul Clinic Municipal de Ftiziopneumologie sunt pline, susține primarul general al capitalei Ion Ceban. 

În Chişinău se observă și o scădere lentă a numărului zilnic de vaccinări. Astfel sistemul medical municipal depune eforturi pentru vaccinarea extinsă a populaţiei: toate punctele de vaccinare activează fără zile de odihnă.

Totodată, este menţinută activitatea punctelor mobile (troleibuz şi autobuz), a Centrului municipal de vaccinare. La fel și a echipelor mobile la domiciliu.
Continuă şi vaccinarea cadrelor didactice, chiar dacă acest grup profesional din Chişinău au o rată de vaccinare de cca 95%. Acest fapt permite organizarea în siguranţă a procesului de studii, cu prezenţa fizică a elevilor.

Ceban mai menționează că continuă procesul de testare gratuită a profesorilor şi personalului auxiliar. Autoritățile municipale sunt în proces de licitaţie publică pentru procurarea testelor rapide și repartizarea lor la instituțiile educaționale.

Dosar Media

Ai o noutate?