AUR s-a lansat în campania electorală, apoi – la PROTEST

Alianța pentru Unirea Românilor s-a lansat în campania electorală pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. Evenimentul a avut loc în fața Monumentului Deportaților din Scuarul Gării Feroviare din Chișinău. Membrii formațiunii politice au anunțat că vor merge, cu un autobuz galben, în toate satele și orașele din Republica Moldova, ca să prezinte programul electoral, transmite IPN.

Vlad Bilețchi, președintele AUR, a detaliat că programul electoral prevede susținere pentru agricultori, tinerii antreprenori, dar și un program de revenire acasă a diasporei. Liderul AUR de la Chișinău a declarat că Republica Moldova  va putea intra în UE doar în componența României.

În cazul în care AUR va ajunge în Parlament, nu va face alianță cu partidele, conduse de Igor Dodon, Ilan Șor sau Renato Usatîi, a precizat Vlad Bilețchi.

Liderul PL, Dorin Chirtoacă, care candidează la alegeri pe listele AUR, a subliniat că Republica Moldova s-ar fi descurcat mult mai greu cu efectele pandemiei COVID-19 dacă nu ar fi existat ajutoare din partea României.

Susținător al unirii cu România, Dorin Chirtoacă a exemplificat mai multe avantaje pe care le-ar putea obține cetățenii din stânga Prutului. E vorba de posibilitatea de a munci în Europa, și alocații mai mari din partea statului. România oferă alocații în valoare totală de 12 mii de euro unui copil, de la vârsta de un și până la 18 ani. Unirea cu România înseamnă și salarii, pensii, burse mai mari, bugete mai mari pentru dezvoltarea satelor. „Doar cu ajutorul României vom putea ajunge în NATO și în UE”, a declarat ex-primarul de Chișinău, care candidează la funcția de deputat pe listele AUR.

Valeriu Munteanu, un alt candidat la funcția de deputat pe listele Alianței pentru Unirea Românilor, a declarat că „Republica Moldova va putea fi membră a UE, dacă va fi și membră a NATO”. Valeriu Munteanu a precizat că un milion de cetățeni moldoveni dețin și cetățenie română.

După ce s-au lansat oficial în campanie electorală, membrii AUR au spus că merg să protesteze în fața Comisiei Electorale Centrale, împotriva deciziei CEC privind numărul secțiilor de votare peste hotare.

Dosar Media

Ai o noutate?